Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

  • Hibás feed URL.

Vega ötletek

Nincs megjeleníthető elem

Rovatok

Utolsó kommentek

  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • dodszy: Szia! Most találtam meg a blogodat. Sajnálattal látom, hogy már nem frissíted. De nagyon tetszik, ... (2012.01.03. 14:09) Puliszkatekercs spenóttal töltve nagyböjtre
  • yoda2k: köszi a receptet! én csupán annyiban módosítottam, hogy 2 zsömlét repítettem bele:) viszont amin ... (2011.11.06. 13:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2007.07.13. 21:59 Spenot

Spenótos pizza

Hozzávalók:
- Pizzatésztához 4 db pizzához:
  • 25 g friss vagy 2 kk. szárított élesztő
  • 3 dl langyos víz
  • 50 dkg liszt
- Feltéthez:
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg paraj
  • 5 dkg vaj
  • fél pohár tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt
  • fűszerek: szerecsendió, bors, só
Elkészítés:
  1. Az élesztőt langyos vízbe morzsoljuk, majd összeöntjük a liszttel. Alaposan összekeverjük és addig gyúrjuk, amíg teljesen sima nem lesz.
  2. Letakarva fél órát hagyjuk a tésztát kelni.
  3. Ezalatt elkészítjük a feltétet: az áttört fokhagymát az 5 dkg vajon megpároljuk.
  4. Hozzáadjuk a megmosott, száraitól megtisztított spenótot és tovább fonnyasztjuk őket.
  5. Miután a spenót megfonnyadt, hozzákeverjük a fél doboz tejfölt és egyben fűszerezzük a mártást val, borssal és szerecsendióval.
  6. A megkelt tésztánkat átgyúrjuk, majd vékonyra és kerek formájúra nyújtjuk.
  7. Ezekután sütőlapra tesszük a pizzatésztákat, megkenjük a tetejüket olajjal, hogy ne száradjanak ki, majd a spenótmártást a tetejükre kenjük.
  8. Negyed órát sütjük, majd azonnal tálalhatjuk.
  9. A tetejét díszíthetjük lilahagyma vagy paradicsomkarikákkal.

1 komment

Címkék: tészta főétel vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

http://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr7117693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

merkli Mark 2008.11.14. 18:17:15

szevasz nem szeretem a spenot