Miért éppen spenót?

A spenótfőzelék minden gyerkőc rémálma. Pedig a spenót egy fantasztikusan változatos zöldség, amely rendkívül sokoldalúan felhasználható. Egy kis ízelítőt szeretnék bemutatni abból, mi mindent kezdhetünk spenótleveleinkkel, ha a család már végképp bemondta az unalmast a spenótfőzelékünktől.

Küldj receptet!

Ha van saját spenótos recepted és megosztanád velünk, akkor kérlek küldd el az alábbi címre:

spenotreceptek@hotmail.com Hozzájárulásoddal és neved feltüntetésével megjelentetjük az oldalon.

Hasznos

Képeslap küldés

Képes receptek

Morzsák

Nincs megjeleníthető elem

Desszert birodalom

  • Hibás feed URL.

Rovatok

Utolsó kommentek

  • kukta: Én nem szoktam bele zsemlét tenni. Főzés közben beleteszek két-három felvert tojást és jól elkever... (2013.01.24. 12:56) Spenótfőzelék
  • dodszy: Szia! Most találtam meg a blogodat. Sajnálattal látom, hogy már nem frissíted. De nagyon tetszik, ... (2012.01.03. 14:09) Puliszkatekercs spenóttal töltve nagyböjtre
  • yoda2k: köszi a receptet! én csupán annyiban módosítottam, hogy 2 zsömlét repítettem bele:) viszont amin ... (2011.11.06. 13:56) Spenótfőzelék
  • Utolsó 20

RSS

2007.07.13. 09:22 Spenot

Spenótos palacsinta

Hozzávalók:
  • 20 db palacsintához
    25 dkg liszt
    3 tojás
    3 dl tej
    1 evőkanál cukor
    kevés olaj
    szódavíz
    töltelékhez
    450 g mélyhűtött spenót
    1 fej hagyma
    2 gerezd fokhagyma
    20 g vaj
    200 g juhsajt
    fűszerek: szerecsendió, bors
Elkészítés:
  1. A palacsintát a szokásos módon elkészítjük: a 3 db tojást elkeverjük a cukorral, val, majd hozzáadjuk a 3 dl tejet és a 25 dkg lisztet. A tésztához adjunk hozzá annyi szódavizet, amennyit felvesz ahhoz, hogy tejszínszerű sűrűségű legyen.
  2. Keverjük a tésztát csomómentesre, majd hagyjuk fél órát állni hűtőszekrényben.
  3. Ezalatt a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és 20 g vajon megpároljuk.
  4. Hozzáadjuk a felengedett spenótot és továbbfőzzük őket.
  5. Főzés közben fűszerezzük: val, borssal és szerecsendióval.
  6. A juhsajtot apró kockákra vágjuk, aztán beleforgatjuk a spenótba.
  7. Közben kevés olajon a tésztánkból vékony palacsintákat sütünk.
  8. Mikor kellően összefőtt a spenót a  sajttal, akkor levesszük a tűzről, kicsit állni hagyjuk, hogy hűljön.
  9. Pár perc múlva a kész palacsinta tésztába tölthetjük a spenótos tölteléket.

Szólj hozzá!

Címkék: desszert vegetáriánus


A bejegyzés trackback címe:

http://spenotreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr26117202

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.